Andere toepassingen voor je virtual private server [entry-title permalink="0"]

De meeste virtual private servers worden gebruikt als webserver, maar je kan er veel meer mee… Hier een snel lijstje om even wat inspiratie om te doen!

Gebruik je VPS als secondary nameserver

Gebruik een goedkope VPS op het netwerk van een andere VPS provider als secondary nameserver in je DNS configuratie als backup. Handig om downtime te voorkomen!

Dedicated FTP op een VPS

Beheer je een website met grote hoeveelheden downloads? Gebruik een VPS als virtual dedicated FTP server. Spreid je de load over het content-gedeelte en het download-gedeelte van je website.

Webhosting voor high-traffic websites

In de loop van de tijd groeien je websites (als het goed is) en kan het rendabel zijn om 1 of meerdere websites een vaste VPS te geven.

Bijvoorbeeld: Een enkele high-traffic website op VPS1 en meerdere low-traffic websites op VPS2. Zo krijgt de high-traffic website de performance die nodig is terwijl de low-traffic websites onderling de load delen.

SVN server opzetten op je VPS

Er zijn genoeg hosted SVN/Trac services die prima voldoen maar je kan natuurlijk ook je eigen SVN server opzetten zonder de beperkingen van een hosted SVN service. Je installeert Subversion relatief makkelijk op bijvoorbeeld een CentOS VPS.

Verhuur een deel van je VPS als shared hosting

Een groot deel van VPS gebruikers wil juist af van shared hosting door de grote verschillen in performance, maar als je teveel bandbreedte en ruimte hebt op je VPS kan er net zo goed wat aan verdienen. Niet aan te raden als je niet tegen zeurende klanten kan… 😉

Niet overal toegestaan: gameserver op VPS

Niet alle VPS hosting providers staan dit toe op hun netwerk maar het kan wel. Draai bijvoorbeeld je eigen Minecraft server, of dedicated Counter Strike Source server op je VPS!

Meer ideeën? Laat het weten in de comments!