[entry-title permalink="0"]

Naast alle VPS hosting providers in Nederland zijn er een ontelbaar aantal buitenlandse concurrenten.

Prettig voor jou als klant omdat je meer keus hebt maar afhankelijk van je situatie kan een VPS buiten Nederland zelfs nadelig uitpakken.

Lees verder waarom de locatie van je VPS van belang is en hoe extra voordeel kan behalen door de juiste locatie voor je VPS te kiezen…

Minder afstand is hogere snelheid en betere response

Hoe dichter bij de VPS hoe sneller de verbinding ermee. Dat geldt niet alleen voor jou als beheerder van de server maar ook voor overige gebruikers of de bezoekers van je website.

Dus gebruik je de server alleen voor jezelf zoek dan een VPS zo dicht mogelijk in de buurt.

Gebruik je de server ook om websites te draaien of andere diensten te verlenen? Kies dan een VPS in de buurt van je gebruikers.

Vindbaarheid van websites die op je VPS draaien

De locatie van je server is ook voor zoekmachines belangrijk om nader te bepalen hoe en waar je website voorkomt in de zoekresultaten. Als je website rich richt op de Amerikaanse markt kan je voordeel halen uit het gebruik van een Amerikaanse VPS.

Zoekmachines zien de locatie van je server en zullen deze eerder laten zien aan je doelgroep dan een soortgelijke website met een server die aan de andere kant van de wereld staat (bijvoorbeeld in Nederland).

Andersom werkt dit ook zo, als je een Nederlandtalige website hebt die gericht is op de Nederlandse markt kan je het beste kiezen voor een van de VPS hosting providers in Nederland.

Juridische redenen om een Nederlandse VPS host te kiezen

Buitenlandse VPS gebruikers kiezen vaak voor een Nederlandse VPS om films of muziek te downloaden omdat dit in eigen land strafbaar is. Via een omweg kunnen deze gebruikers films en muziek downloaden zonder strafrechtelijke vervolging.

Technisch gezien plegen deze gebruikers in hun eigen land geen strafbaar feit maar hier verschillen de meningen sterk over…

Meer weten over VPS hosting? Lees het verschil tussen Managed en Unmanaged VPS of lees waar je op moet letten bij het kiezen tussen Linux of Windows VPS!


Leave a Reply