[entry-title permalink="0"]

VPS hosting geeft je volledig controle over je eigen virtuele server, je hebt optimale presaties en geen last meer van performance-verlies door websites van derden die op dezelfde server gehost worden.

Ook kan je met een VPS zelf de virtuele hardware-configuratie van de virtuele server samenstellen. Upgraden en downgraden is bij de meeste VPS hosting providers zo gedaan.

Volledige controle over je eigen virtuele server

Een van de belangrijkste redenen om VPS hosting te gebruiken is de volledige controle die je hebt over je eigen virtual private server.

Niet alleen kan je de VPS instellen en configureren zoals je wil, ook kan je bij de meeste VPS hosting providers zelf de hardwareconfiguratie van je VPS samenstellen.

Tot in de puntjes kan je de VPS configureren naar wens, van de hardwareconfiguratie tot het besturingssysteem dat je wil draaien op je server.

Doordat het beheer van de VPS volledig in eigen handen ligt ben je ook niet meer afhankelijk van de helpdesk van je hosting provider.

Als er een probleem is heb je het waarschijnlijk zelf veroorzaakt. Dat klinkt misschien eng, maar voor elk probleem is een oplossing te vinden op Google. Een VPS is dan ook niet voor luie beheerders, maar als je server eenmaal draait wil je niks anders meer.

 • Configureer de server zoals je zelf wil
 • Je bent niet meer afhankelijk van je hosting provider
 • Problemen zijn sneller opgelost doordat je zelf toegang hebt tot alle instellingen

Alle resources van de virtuele server tot je beschikking – niet meer delen met shared hosting accounts

Het eerste dat opvalt als je overstapt van shared hosting naar VPS is de snelheid. Dit komt doordat je de VPS niet deelt met andere gebruikers (zoals bij shared hosting).

Doordat de meeste shared hosting providers teveel gebruikers op een enkele server toelaten heb je al snel last van andere websites op dezelfde server. Dit resulteert in een hoge laad- en responsetijd van je website en is een grote ergernis voor je bezoekers en gebruikers.

Met VPS hosting heb je geen last van andere websites op dezelfde server omdat deze er simpelweg niet zijn. De hele virtuele server staat tot je beschikking.

 • Optimale performance
 • Geen last van andere websites zoals bij shared hosting
 • Alle resources (CPU, RAM, harddisk) volledig tot je beschikking

Zelf hardware-specificaties van je virtuele server kiezen

Via het control panel van je VPS hosting provider kies je zelf de snelheid van de CPU, hoeveel RAM en schijfruimte je nodig hebt en meer.

Je bepaalt dus zelf hoe snel je virtuele server is. Zo kan je makkelijk upgraden en downgraden zonder dat je naar een datacenter moet om de hardware te vervangen (zoals bijvoorbeeld een dedicated server of colocatie).

Op afstand stel je alles in via het control panel en je VPS hosting provider regelt de rest.

 • Makkelijk te schalen
 • Je bepaalt zelf de performance van je server
 • Upgrade en downgrade de hardware-configuratie op afstand

Meer weten over VPS hosting? Lees waar je op moet letten bij de zoektocht naar een VPS hosting provider.


One Response

 1. Instap VPS abonnementen onder 15 euro – VPS Hosting Providers · May 30, 2013 at 15:48:15 · →

  […] Waarom VPS hosting? […]

Leave a Reply